„Globallocal“

Gradu Ivancu međunarodno priznanje za doprinos razvoju poduzetništva

Objavljeno: 24.10.2021. 12:38

Zadnja izmjena: 24.10.2021. 12:40

Na središnjoj svečanosti dodjele internacionalnih nagrada i priznanja za kreiranje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi, Gradu Ivancu dodijeljena je međunarodna Nagrada i Priznanje  „Globallocal“.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje najboljim lokalnim zajednicama u Srednjoj i JI Europi za kreiranje povoljnog poslovnog okruženja.

Kako se ističe u obrazloženju, Gradu Ivancu ova je nagrada dodijeljena za programe razvoja Poslovne i Industrijske zone Ivanec te druge aktivnosti za potrebe poduzetništva. U ime Grada, nagradu je primila mr. sc. Lana Labaš, direktorica gradske tvrtke Poslovna zona Ivanec d.o.o.

Napominjemo da ova dodjela nagrada nije bila vezana ni uz kakav javni poziv ili natječaj na koji bi se Grad kandidirao, već kandidate predlažu međusobno umrežena stručna tijela sastavljena od stručnjaka spomenutih profila.

-Veseli nas što su od strane neovisnih institucija ponovno prepoznati dugogodišnji sustavni napori i rad koje Grad Ivanec i Poslovna zona ulažu upravo u kreiranje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva te za brendiranje Ivanca kao sredine koja s poduzetnicima gradi i razvija kooperativne odnose, a sve u cilju razvitka gospodarstva – izjavio je tim povodom gradonačelnik Milorad Batinić.

 To, između ostalog, potvrđuje dolazak sve više novih ulagača u Ivanec, a jednako tako i najnovije inicijative gradske uprave o kojima smo već izvještavali, a koje idu u pravcu pripreme terena za ulagače koji su iskazali interes za poslovna ulaganja u Ivancu.

Nove investicije

Riječ je o predstojećoj gradnji dviju novih prometnica (u Industrijskoj zoni i spoj M. Hrga – Gundulićeva) u cilju otvaranja novih građevinskih parcela za poslovne ulagače kao i o aktiviranju nove građevinske zone Gmajna (od INA-ine benzinske crple prema Ivanečkom Naselju) ne samo za građane, već i za poslovne korisnike i to modelu po kojem je aktivirana i Preradovićeva ulica.

-Ovo je veliko priznanje i zato ga posvećujem svima koji su u Ivancu prepoznali nešto novo, bolje i kvalitetnije. Ujedno, zahvaljujem cijelom gradskom timu i Poslovnoj zoni na dosad uloženom trudu, jer ovo je i njihova nagrada – poručio je gradonačelnik Batinić.

U kategoriji lokalnih zajednica priznanja su, osim Gradu Ivancu, dodijeljena još samo nekolicini lokalnih zajednica i institucija iz Hrvatske i to gradovima Poreč i Ludbreg te Razvojnoj agenciji Sisačko-moslavačke županije.

Komentari