grad lepoglava

Gradu Lepoglava 120.000 kuna potpore za nerazvrstane ceste

Objavljeno: 19.07.2022. 14:26

Zadnja izmjena: 19.07.2022. 14:26

Na području Mjesnog odbora Očura počeli su radovi na modernizaciji dionice nerazvrstane ceste u dužini od 231 metra, a riječ je o jednoj od ukupno devet dionica koje će u okviru Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta biti modernizirane u ovoj godini.

Ukupno će u okviru navedenog Programa biti modernizirano novih 1.329 metara cesta u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna. Modernizacija se većim dijelom financira iz gradskog proračuna. Naime, modernizaciju svake od dionica Grad financira s 85% posto potrebnih sredstava dok zainteresirani građani osiguravaju preostalih 15%. 

- Nastavljamo s modernizacijom nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave. Građanima olakšavamo pristup do njihovih parcela, a ujedno dostupnima činimo nova gradska područja i potencijale koje ta područja imaju. Također, zahvaljujući planiranju i pripremi projekata, nastavljamo s osiguravanjem sredstava iz drugih izvora što nam osigurava da tako ušteđena proračunska sredstva iskoristimo za realizaciju drugih razvojnih projekata i programa - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s predsjednikom Mjesnog odbora Očura Zlatkom Petrinjakom obišao započete radove.

Inače, u okviru Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave za 2021. bit će modernizirane i nerazvrstane ceste: Zalužje - Hercegi (90 m); Kameničko Podgorje - Jureni (45 m); NC 2-095 (43 m); Bednjica - Dukarići - Općina Bednja (40 m); Kameni vrh (365 m); Bednjica - Dukarići II (40 m); ); Ulica Ivana Mažuranića, odvojak I (45 m) i Gornja Višnjica - Kodenjaki (430 m).

Komentari