grad lepoglava

Gradu Lepoglavi dodijeljena Zahvalnica za dobru suradnju s Pčelarskom udrugom 'Čmalico'

Objavljeno: 05.04.2024. 18:38

Zadnja izmjena: 05.04.2024. 18:39

U Lepoglavi Pčelarska udruga "Čmalico" iz Bednje je održala redovnu skupštinu. Skupština je, uz radni, imala i svečani karakter pa su, osim velikog broja pčelara, prisustvovali i brojni gosti.

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić istaknuo je dobru suradnju Grada i Udruge te se osvrnuo na više projekata koje je Udruga provela u suradnji s Gradom: od prve akcije sadnje medonosnog bilja do kontinuirane edukacije najmlađih o suživotu i međuovisnosti pčele i čovjeka.

- Takve načine rada danas prepoznaje i usvaja cijela Europska unija, što govori o kvaliteti rada Udruge - rekao je Škvarić i najavio nove mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova koji bi bili namijenjeni infrastrukturnom opremanju te je ujedno predložio suradnju jedinica lokalne samouprave u izgradnji prostora koji bi poslužio prezentaciji rada Udruge i njezinih proizvoda.

Osim toga, na skupštini Pčelarske udruge "Čmalico" istaknuti su mnogi uspješno odrađeni projekti, pri čemu se posebno ističe prezentacija pčelarstva među djecom u vrtićima i osnovnim školama. Gradu Lepoglavi tom je prilikom dodijeljena i Zahvalnica za dobru suradnju prilikom osiguravanja dohrane za pčele, kupnje oksalne kiseline za liječenje bolesti pčela, nabavke vaga za med i podjele tisuću sadnica medonosnih drveća - agacije i kestena.

Komentari