Gradu Ludbregu 70 tisuća kuna za Centar za posjetitelje

Objavljeno: 13.07.2014. 16:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Odlukom za Izradu idejnog rješenja i studije izvodljivosti te izrade analize troškova i koristi za izgradnju „Centra za posjetitelje“ Grad Ludbreg dobio je 70 tisuća kuna.

Cilj ovog projekta je izrada Idejnog rješenja, izrada studije izvodljivosti te izrada analize troškova i koristi zajedno s ekonomskom i financijskom analizom kako bi ovaj projektni zadatak bio spreman za kandidiranje na EU fondove.

Izradom Projektne dokumentacije omogućit će se provedba adekvatnih analiza u svrhu umanjivanja potencijalnih rizika na temelju interdisciplinarnog pristupa, osiguravanje ekonomične i efektivne implementacije s realnim prikazom postojećeg stanja, sve u svrhu da se u kasnijim fazama ostvare planirani rezultati i osigura ekonomičnost i regularnost prilikom trošenja – istaknuli su iz Grada Ludbrega.

Temeljna intencija prijavitelja je da cijeli projekt u svim fazama bude spreman na apliciranje na domaće i strane izvore financiranja, nacionalna ministarstva i europski strukturni fondovi.

Kao gradska porta, odnosno simboličan ulaz u grad Ludbreg, Centar za posjetitelje bit će prostor koji u sebi objedinjuje diversificirane djelatnosti koje će obuhvatiti sve tradicijske, aktualne, proizvodne i poslovne aktivnosti lokalnog stanovništva.

Njegovim radom osigurati će se diseminacija informacija preko dostupnih informacijskih tehnologija jednako kao i funkcionalan pristup za razvoj realnih i potencijalnih turističkih atrakcija koje će promovirati i poticati ne samo vjerski turizam već i druge turistički kolorirane aktivnosti. Ovakav pristup će omogućiti stvaranje slike Ludbrega kao turističkog centra s diversificiranim sadržajem, dok će sam Centar biti u mogućnosti reprezentirati sve što Ludbreg ima, ne samo na lokalnoj već i na svjetskoj razini – smatraju u Gradu Ludbregu.

Komentari