GRAD LUDBREG

Gradu Ludbregu odobren je novi europski projekt - SmiLe

Objavljeno: 29.01.2021. 18:14

Zadnja izmjena: 29.01.2021. 18:26

Gradu Ludbregu odobren je novi projekt iz programa Europske unije Europa za građane pod nazivom Minorities Summit in Ludbreg (hrvatski prijevod: Susret manjina u Ludbregu), akronim: SmiLe.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 25.000,00 eura. Partneri na projektu su organizacije civilnog društva, jedinice lokalne samouprave iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Austrije, Srbije i Mađarske.

  • Glavni ciljevi projekta su: omogućiti sudionicima priliku da kažu svoje mišljenje i da raspravljaju s drugima, uče jedni od drugih o toleranciji u EU prema ranjivim skupinama stanovništva, uključujući manjinske skupine i migrante i promovirati kulturu različitosti, toleranciju i multikulturalizam kroz povezivanje europskih građana različitih nacionalnosti i jezika.
  • Specifični ciljevi projekta: povezati europske građane različitih nacionalnosti; promovirati raznolikost, toleranciju i interkulturalni dijalog poštivanjem zajedničkih vrijednosti svih društvenih skupina; osvještavanje različitosti među ljudima, poticanje djece na prihvaćanje različitih od sebe i na razmišljanje o sličnostima i promovirati međugeneracijsku solidarnost.

Provedba projekta planirana je u svibnju 2021. godine.

Komentari