grad ludbreg

Gradu Ludbregu odobren projekt 'Stop cyberbullyingu'

Objavljeno: 09.03.2022. 14:13

Zadnja izmjena: 09.03.2022. 14:13

Gradu Ludbregu kao nositelju odobren je projekt naziva Projekt "STOP cyberbullyingu" od strane Zaklade Sveti Mihael u iznosu od 6.000,00 kuna.

Projekt će se provoditi osam mjeseci na području Grada Ludbrega i usmjeren je na učenike od 5. do 8. razreda kao primarne ciljane skupine. Osnovni cilj projekta "STOP cyberbullyingu" je stvoriti sigurno i poticajno okruženje za svu djecu u školi i rad na prevenciji nasilja. 

Po projektu planiramo povezati različite dionike u lokalnoj zajednici s ciljem širenja informacija o nasilju na internetu te načinima prevencije takvog ponašanja. Dionike koje ćemo uključiti su predstavnici Osnovne škole Ludbreg i njihovih stručnih službi (učitelji, pedagozi, defektolozi, psiholozi), predstavnici policijske uprave, predstavnici lokalne samouprave, roditelji i djeca osnovnoškolske dobi.

Aktivnosti koje će se provoditi odnose se na povezivanje i suradnju različitih dionica, provedba edukacije učenika, izrada e-priručnika o nasilju na internetu, provedbu interaktivnih tečajeva i kvizova za djecu te na provedbu informativne kampanje s ciljem osiguranja vidljivosti projekta putem dostupnih online i offline kanala.

- Projektom želimo povećati razinu znanja o nasilju na internetu učenicima od 5. do 8. razreda, potaknuti suradnju između lokalne zajednice, škole i roditelja da se nasilje među učenicima svede na najmanju moguću razinu te spriječiti pojavu nasilnih ponašanja među djecom - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Komentari