novi projekti

Gradu Ludbregu unaprjeđenje turističke ponude: Arheološki park, projekt Erika, Happy Bike...

Objavljeno: 27.09.2018. 15:29

Zadnja izmjena: 27.09.2018. 15:30

Foto: Dario Jurčević

Danas je gradonačelnik Grada Ludbrega, Dubravko Bilić povodom predstavljanja projekata koje trenutno Grad Ludbreg provodi, održao konferenciju za medije na kojoj je između ostalog govorio o kontinentalnom turizmu.

Tim je povodom Bilić danas spomenuo i novi projekt koji bi trebao krenuti u Ludbregu, projekt ''Erika''. 

- Radi se o ludbreškom vunastom nosorogu i njega ćemo prezentirati tijekom sljedeće godine. To je jedan od tri najvrijednija nalaza u cijeloj Europi, životinje koja se nekad nastanjivala kroz cijelo ovo područje i nadam se da će ovaj projekt podržati Ministarstvo kulture - rekao je Bilić. 

"Antičko arheološko nalazište"

Prema gradonačelnikovim riječima, želja je da kroz EU projekte unaprijedi turistička ponuda, a jedan od najvažnijih projekata je uređenje arheološkog parka. 

- Taj je projekt vrijedan oko 17 milijuna kuna koji se financira iz strukturnih fondova, te smo za taj projekt dobili od Ministarstva za regionalni razvoj milijun i pol tisuća kuna, a ostatak od nekih milijun i pol tisuća kuna pokriti će Grad Ludbreg. Tim ćemo projektom unaprijediti turističku ponudu samoga središta grada i pokazati koliko je Grad Ludbreg star i vrijedan grad - izjavio je gradonačelnik Bilić.

Drugi važan projekt je "Happy bike'' u kojem se povezuje grad Ludbreg s Mađarskom, te njihovim biciklističkim stazama u sklopu kojeg će se urediti biciklističke staze kao i parkiralište za bicikle. 

Druga dva projekta su vezani za ekologiju i očuvanje okoliša i za isprobavanje novih tehnologija u brizi za okoliš. EcoSmartCities koji uključuje uspostavu pametnih sustava gospodarenja otpadom – pametnih podzemnih kontejnera za otpad te kante za smeće na solarni pogon, kupnju i instalaciju dva ili više podzemnih kontejnera te skoro otvaranje novog reciklažnog dvorišta. 

 

 

 

Komentari