program ruralnog razvoja

Novom Marofu odobreno je ukupno 6,7 milijuna kuna za dogradnju dječjeg vrtića

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.01.1970. 01:36

Zadnja izmjena: 22.03.2018. 19:43

Gradu Novom Marofu odobreno je ukupno 6,7 milijuna kuna za dogradnju dječjeg vrtića. Radi se o jednom od ukupno 102 projekta na razini cijele Hrvatske koji se financiraju  iz Programa ruralnog razvoja kojeg je još u veljači prošle godine objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Što se tiče samog iznosa potpore od 6,7 milijuna kuna, namijenjenih za dogradnju dječjeg vrtića, radi se o jednom od pojedinačno najvećih iznosa između spomenutih 102 projekta. 

– Dogradnja vrtića značit će puno za naše mlade obitelji jer će njihovi mališani nakon dogradnje imati puno kvalitetnije uvjete boravka u vrtiću poput onih u našim najvećim gradovima – kazao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Istaknuo je da je to samo jedna od velikih investicija u Novom Marofu u ovoj godini. Podsjetio je na gradnju novog objekta Centra za socijalnu skrb kao i na skori nastavak radova na prometnoj i komunalnoj infrastrukturi.

– Kada u obzir uzmemo sve ove projekte, također i ulaganja u obnovu školskih objekata, investicije na području grada Novog Marofa ove će godine iznositi desetke milijuna kuna – zaključio je Jenkač.

Komentari