'Bike Friendly Employer'

Gradu Varaždinu uručen certifikat 'Poslodavac prijatelj bicikliranja'

Objavljeno: 16.09.2022. 11:16

Zadnja izmjena: 16.09.2022. 11:16

"Bike Friendly Employer" - Poslodavac prijatelj bicikliranja naziv je certifikata koji je u danas uručen Gradu Varaždinu.

Zamjeniku gradonačelnika Miroslavu Markoviću certifikat je uručila Tena Šarić Rukavina, izvršna direktorica Sindikata biciklista. Riječ je o međunarodnom certifikatu Europske biciklističke federacije koji se dodjeljuje organizacijama za ispunjavanje standarda usmjerenih na poboljšanje uvjeta dolaska na posao zaposlenika u tim organizacijama. Certifikat je ujedno i potvrda društveno odgovornog poslovanja jer se brine za zdravlje svojih zaposlenika, za uštede i za okoliš, a traje tri godine.

- Naša misija je da Varaždin zaista postane grad bicikala u punom smislu riječi i u skladu s našom tradicijom. Ovaj certifikat znači da ćemo i dalje raditi na tome, poboljšavati uvjete parkiranja bicikala i jačati ukupnu biciklističku infrastrukturu za sve građane te zaposlenike gradske uprave. Motivirat ćemo naše zaposlenike i sugrađane da brzo i kvalitetno  na posao dolaze biciklima - rekao je Marković najavivši da će se projekt proširiti na djelatnike svih gradskih ustanova, institucija i poduzeća.

Komentari