Borba za naslov svjetskog prvaka u varaždinskoj Areni

Objavljeno: 06.04.2011. 16:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Arena Varaždin krajem svibnja ponovno će biti domaćim borilačkog spektakla, 28. svibnja, kada će se Siniša Kovačić boriti na naslov svjetskog prvaka u kickboxingu, a osim njega, pod motom "4 asa" nastupat će još i Goran Borović, Predrag Šimunec i Mario Agatić...

Varaždin će 28. svibnja biti domaćin borilačkog spektakla – Grand Fight, u sklopu kojeg će posjetitelji imati prilike vidjeti čak devet borbi poznatih svjetskih imena. Vrhunac večeri bit će borba za naslov svjetskog prvaka u kickboxingu u WKN federaciji. Titulu svjetskog prvaka napast će Varaždinac Siniša Kovačić, a protivnik će mu biti svjetski prvak Gerard Linder. Bit će to prvi put da se u Hrvatskoj održava borba za titulu svjetskog prvaka u WKN–u.

Siniša Kovačić dosad se okitio brojnim naslovima. Između ostaloga, 24 puta bio je prvak Hrvatske u full-contactu, Kickboxingu, K-1, Muay thaiu, Savate boksu te engleskom boksu. U WPKC federaciji je prvak svijeta u kickboxingu u lakoj kategoriji, u WAKO PRO prvak Europe i interkontinentalni prvak a u WKF je prvi na svjetskoj rang listi u lakoj kategoriji.

WKN ( World Kickboxing Network) , WPKC (World Professional Kickboxing Council), WAKO ( World Association of Kickboxing Organizations) i WKF ( World Kickboxing Federation) četiri su najcjenjenije kickboxing Federacije profesionalnog kickboxinga, a trenutno je najjača WKN Federacija. Borilački spektakl u varaždinskoj Areni održat će se upravo pod okriljem te najjače Federacije, koja između ostaloga ima ugovor s Eurosportom, pa se borilački spektakli organizirani pod njihovim okriljem emitiraju na toj svjetskoj televizijskoj mreži.

U sklopu borilačkog speklakla Grand fight koji će u varaždinskoj Areni biti održan pod motom Četiri asa, gledatelji će – uz vrhunsku produkciju, odličan razglas, rasvjetu, veliki video zid i ostale popratne stvari koje idu uz ovakve borilačke spektakle – imati priliku vidjeti 9 borbi -  5 uvodnih i 4 glavne borbe. Sve će se odvijati po profesionalnim K-1 pravilima, što znači da su dozvoljeni udarci rukama, nogama i koljenima po cijelom tijelu.

U glavnim će borbama nastupiti 4 najbolja varaždinska borca – 4 asa – Goran Borović, Mario Agatić, Predrag Šimunec i Siniša Kovačić.

U uvodnim borbama nastupit će Jurica Škoranec i Tomislav Liber, članovi Kickboxing kluba Pit bull Gym iz Sračinca, Robert Varošanec i Boris Vrbanec, članovi Kickboxing kluba 300 iz Čakovca. Tko će im biti protivnici – još se točno ne zna, jer se čeka potvrda. Posebna će atrakcija u uvodnom djelu zasigurno biti i «ženska» borba.  Ljiljana Zebolc, također članica Kickboxing kluba 300 snage će odmjeriti s iskusnom Austrijankom Evom Voreberger.

Uvodne borbe odvijat će se u 3 runde po 2 minute, glavne borbe u 3 runde po 3 minute, a borba za naslov svjetskog prvaka u 5 rundi po 3 minute.

Borilački spektakl organiziraju Max Bogl Tehnobeton i Siniša Kovačić.


Komentari