Grijanje neće poskupjeti ali ga neće biti?!

Objavljeno: 24.12.2010. 08:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: commons.wikimedia.org

Varaždinsko Gradsko vijeće 22. prosinca nije prihvatilo odluku o povećanju cijene grijanja za oko 3000 stanova, uglavnom u kvartu Banfica i u Trakošćanskoj ulici, koji se griju preko tvrtke Grijanje.

O tome je bilo riječi prije dva tjedna kada je gradski komunalni pročelnik Marijan Bakulić objasnio da je Vlada donijela odluku o poskupljenju plina i električne energije. Slijedom toga tvrtka Grijanje Varaždin prisiljena je donijeti odluku o promjeni visine tarifnih stavki grijanja i pripreme tople vode. Cijena grijanja trebala je porasti prosječno za oko 20 posto.

Odluku o promjeni visine tarifnih stavki grijanja i pripreme tople vode trebalo je donijeti Gradsko vijeće na sjednici, a iz tvrtke Grijanje Varaždin još prije dva tjedna poručivali su kako Gradsko vijeće mora donijeti takvu odluku inače će doći do komplikacija u distribuciji grijanja i tople vode.

Kako Gradsko vijeće ipak nije prihvatilo prijedlog povećanja cijene grijanja, iz Grijanja poručuju kako tijekom pojedinih dana u nadolazećem razdoblju, grijanja neće biti!

- Gradsko vijeće ovom je odlukom na sebe preuzelo odgovornost za daljnju distribuciju toplinske enegije našim korisnicima - komentirao je odluku direktor Grijanja Tomislav Benčić.

- Naš zahtjev za povećanje cijene grijanja je opravdan i odobrila ga je Hrvatska energetska regulatorna agencija – HERA i to je stručno mišljenje koje gradski vijećnici ne mogu osporiti - smatra Benčić.

Objasnio je kako isključenja grijanja i tople vode do Nove godine sigurno neće biti, te kako će o bilo kakvim isključenjima građani biti pravodobno obaviješteni.

- Jedinica lokalne samouprave ima zakonsku obavezu osigurati održive uvjete poslovanja za tvrtku koja isporučuje toplinsku energiju, te očekujemo da će Gradsko vijeće uskoro promijeniti odluku - zaključio je Benčić.




Komentari