GRADSKI RUKOMETNI KLUB VARAŽDIN1930

GRK Varaždin 1930 u Ligu za ostanak kreće s predposljednjeg mjesta s jednim bodom

Objavljeno: 12.03.2020. 12:03

Zadnja izmjena: 12.03.2020. 12:14

Iako su ljubitelji rukometa u Varaždinu očekivali više od ove sezone, GRK Varaždin 1930 ponovo će se boriti u Ligi za ostanak, kao i na kraju prošle sezone.

U posljednjem kolu Paket 24 Premijer lige bilo je vrlo neizvjesno. U dramatičnom raspletu posljednjeg kola Zamet je remijem doma s Dubravom ostao bez borbe za naslov, pa će s najbolje strartne pozicije krenuti u obranu statusa stalnog člana Paket 24 Premijer ligaša. Sesvete su na kraju uspjele doći do pozicije broj dva, premda su dobar dio sezone provele pri dnu ljestvice. Ali s četiri pobjede i samo dva poraza u 2020. godini, odnosno drugom dijelu sezone skočile su visoko. Studiozni rad Silvija Ivandije koji je momčad preuzeo, nakon sedmog kola, čini se donosi plodove.

Umag, Bjelovar i Varaždin 1930 vodit će međusobno veliku bitku i nastojati ugroziti vodeći dvojac. Posebno će zanimljivo biti vidjeti kako će Ligu za prvaka odigrati Bjelovar, koji je prošao svojevrsnu katarzu ove sezone. Od najugodnijeg iznenađenja lige na početku, trenerske promjene, sedam poraza u nizu, pa do bijega iz opasne zone u posljednjih mjesec dana.

Novi prvoligaš Dubrovnik je u najtežoj, ali ne i bezizlaznoj situaciji. S prinovama koje su dovedene tijekom zime, i oni su živnuli. 

Bodovne razlike među ekipama u Ligi za prvaka vrlo su male, pa će svaka pobjeda ili poraz značiti i veliki skok, odnosno pad na ljestvici. A, to će nesumnjivo samo još malo više podići zanimanje za utakmice tih klubova. 

Parovi 1. kola Lige za ostanak, subota 14. ožujka s početkom u 18,00 sati

  • Sesvete - Varaždin 1930
  • Umag - Bjelovar
  • Zamet - Dubrovnik

Prvenstvena ljestvica Lige za ostanak, prije 1. kola

  1.  Zamet 5
  2.  Sesvete 4
  3.  Umag 3
  4.  Bjelovar 2
  5.  Varaždin 1930 1 
  6.  Dubrovnik 0

Komentari