APEL GRADONAČELNIKA

Groblja na području Preloga postala su mjesta sve češćih i drskijih građa

Objavljeno: 30.07.2020. 18:04

Zadnja izmjena: 30.07.2020. 18:07

Iz Grada Preloga upozoravaju da su groblja na području Preloga, ona u Prelogu, Cirkovljanu i Draškovcu postala su posljednjih tjedana i mjeseci česta meta – lopova.

Groblje je mjesto koje često posjećujemo kako bi se sjetili dragih nam ljudi i obnovili uspomene na njih, često se tamo nađu s ljubavlju birani buketi i aranžmani cvijeća koji svojom bojom unose svježinu u sivilo groblja. Upravo cvjetni aranžmani, lampioni, krunice, posude za cvijeće, dijelovi spomenika, postali su u posljednje vrijeme sve češća meta pojedinaca kojima nije ispod časti otuđiti nešto s tuđeg zadnjeg počivališta. Građani, pogotovo oni koji su već doživjeli to iskustvo, često s dozom opreza odlaze na groblja, tvrde u Gradu Prelogu.

- Uslijed učestalih pritužbi građana na krađe na grobljima na području Grada Preloga, Grad Prelog će u suradnji sa Gradskim komunalnim poduzećem Pre-kom d.o.o. te Policijskom upravom međimurskom Policijskom postajom Prelog, razgovarati te pokušati donijeti najbolje mjere kako bi se spriječile buduće radnje takve vrste. U planu je postavljanje nadzornih kamera te organizacija ophodnji grobljem, u suradnji sa navedenim institucijama te sa mjesnim odborima sa područja Grada Preloga, ističe u ovom apelu javnosti gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek. 

 

Komentari