grofica lujza i djeca

Grofica Lujza i Božićna priča u središtu priloga Dječjeg programa javne televizije

Objavljeno: 20.11.2016. 14:16

Zadnja izmjena: 20.11.2016. 14:19

Dječji program Hrvatske radiotelevizije snimio je u prostorijama Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ video prilog za emisiju Školski sat odnosno za tematsku božićnu epizodu emisije pod nazivom Biblija kao inspiracija umjetnosti. U središtu priloga je igrokaz Božićna priča kojeg su izveli volonteri projekta „Grofica Lujza“ i Dramska družina „Ozana“ iz Visokog.

Igrokaz Božićna priča nastao je kao doživljaj mladih glumaca kroz slobodne improvizacije na zapise o Kristovom rođenju iz Biblije te na zapise iz Spomenice Opće pučke škole u Madžarevu koji donose vrlo slikovite opise zajedničkih proslava Božića školske djece i Lujze grofice Erdődy.

Igrokaz je namijenjen djeci. Jednostavnog je izričaja, pomalo bajkovit s naglašenim motivima tradicijske kulture – istaknuo je Tibor Martan voditelj projekta i Dramske družine.

Prilog će biti emitiran u spomenutoj emisiji 22. prosinca ove godine.

Novomarofčani će Božićnu priču moći pogledati 17. prosinaca u Kulturnom Centru „Ivan Rabuzin“ prilikom obilježavanja adventskih aktivnosti u organizaciji Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

Komentari