očuvanje baštine

Grofica Lujza je posjetila Gorski kotar i prošetala Lujzijanskom cestom

Objavljeno: 01.12.2016. 12:35

 Na poziv udruge 'Ljubitelja lokvarskih starina' volonteri projekta 'Grofica Lujza' gostovali su u Gorskom kotaru, u Općini Lokve. Domaćini su goste upoznali s običajima lokvarskog kraja, s poviješću ceste Lujzijane te s likom i djelom poznatog jezikoslovca i Lokvarca Rudolfa Strohala.

Ovom prilikom je za članove tamošnjeg Društva naša djeca organizirano prigodno druženje s grofičinom dvojnicom, izvedba igrokaz o susretu grofice Lujze s malenom seoskom djevojčicom Magdom.

Potom je kroz radionicu izrade božićnog anđela i podjelu svetih sličica i kruščića uslijedilo druženje grofice Lujze i djece. Druženje svih sudionika događanja završeno je zajedničkom šetnjom Lujzijanskom cestom kroz mjesto Lokve.

Uzvratni posjet udruge 'Ljubitelja lokvarskih starina' Hrvatskom zagorju dogovoren je za proljeće iduće godine, a uz druženje i upoznavanja etnografske i kulturne baštine hrvatskih krajeva predsjednica Udruge 'Ljubitelja lokvarskih starina' Mirjana Pleše i voditelj projekta 'Grofica Lujza' Tibor Martan najavili su i zajedničke projekte na promicanju i očuvanju tradicijske kulture. 

Komentari