promjena zakona

Gužve na graničnim prijelazima u županiji - kolone od gotovo 2 kilometra, a čeka se oko 90 minuta

hak.hr

Objavljeno: 07.04.2017. 17:50

Zadnja izmjena: 07.04.2017. 17:50

Foto: Arhiva

Od danas je na snagu stupila Uredba Europskog parlamenta i vijeća o sustavnoj provjeri na graničnim prijelazima, što znači da je na području čitave Europske unije suspendiran Schengen.

Kako neslužbeno doznajemo, na svim graničnim prijelazima u Varaždinskoj županiji je pojačan promet vozila na ulasku u Republiku Hrvatsku, dok je izlazak vozila za sada pod kontrolom.

<<POJAČANA KONTROLA Od prekosutra očekuje zastoje na graničnim prijelazima

Što se tiče kolona na graničnim prijelazima, na prijelazu Otok Virje je na ulazu u Hrvatsku kolona od 1500 metara, te se čeka oko 90 minuta.

Na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska kolona je oko 500 metara u Sloveniji i čeka se oko 60 minuta, a na graničnom prijelazu Cvetlin kolona je duga 1000 metara, a čeka se do 90 minuta.

Također, prema neslužbenim informacijama, doznajemo kako je kod nas još dobra situacija, naime, navodno se na graničnim prijelazima Bregana i Macelj čeka i do 5 sati, a kolone su kilometarske dužine. 

Savjeti HAK-a za vozače

Prema izvješću HAK-a, zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima zabilježena su čekanja, na ponekima i duža. HAK upozorava vozače da prije polaska na put provjere svoje dokumente i stanje u prometu na graničnim prijelazima, izbjegnu putovanje tijekom vikenda kad će zbog pojačanog prometa i gužve biti veće, te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a na dionicama na kojima su u tijeku radovi moguće su poteškoće, vožnja u koloni i povremeni zastoji. Vozačima se savjetuje prilagodba brzine i načina vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 

Komentari