obilazak igrališta

Habijan: ''NK Varteks je pokazao kako se u našem gradu može nešto napraviti kad se želi''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.01.2020. 12:26

Zadnja izmjena: 24.01.2020. 12:26

Plan Nogometnog kluba Varteksa da u Hrašćici napravi pravi sportski centar, odnosno vlastiti trening kamp, polako postaje stvarnost – konačno je uređen nogometni teren s umjetnom travom i modernom LED rasvjetom, za koju su postavljeni stupovi, uz pomoć Središnjeg državnog ureda za sport i Grada Varaždina, ali ponajprije vlastitim zalaganjem.

Predsjednik Gradskog vijeća i Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan posjetio je sportski centar u Hrašćici kako bi se upoznao s trenutnom fazom uređenja i pohvalio inicijativu i trud te rekao kako se '' u ovom gradu nešto može napraviti ako se želi''.

– Moram pohvaliti Središnji državni ured za sport koji je prepoznao ovaj projekt koji je prijavio sam NK Varteks i dodijelio sredstva u iznosu od 450 tisuća kuna. To, naravno, nije bilo dovoljno za sve ovo što danas vidimo – teren s umjetnom travom i rasvjetu koja će biti u punoj funkciji, ali bih posebno istaknuo veliku volju i htjenje same ekipe NK Varteksa, od Uprave, predsjednika kluba, Upravnog odbora koji su doista napravili nešto u što je vjerojatno malo tko vjerovao prije dvije godine. Ovdje u Hrašćici nije samo započeta, nego završava prva faza novog nogometnog kampa – rekao je Habijan.

Kako je istaknuo predsjednik NK Varteksa, Siniša Fučkar, vizija kluba je škola nogometa iz koje će se generirati budući prvotimci.

– Želimo privući što više klinaca i motivirati njihove roditelje da ih usmjere prema NK Varteksu. Osigurali smo bolje uvjete, od kontejnerskih svlačionica koje su među najmodernijima u ovome kraju, do trave i dobrih uvjeta u samoj školi nogometa. S obzirom na broj djece u Školi nogometa, ukazala se potreba da oni treniraju više dana u tjednu, kroz dulji vremenski period, a s obzirom na njihove školske obveze, djeca će moći trenirati i u kasnijim večernjim satima. To nije samo projekt koji ide na korist NK Varteksa, već smo otvoreni da pružimo usluge svima onima koji se žele razvijati u sportu, da nam budu partneri – pozvao je Fučkar.

 

Komentari