sljedeće godine na olimpijadu

eTV: Vatrogasci Habušu poklonili kacigu, on se našalio da ima veliku glavu

Objavljeno: 13.10.2016. 12:38

Zadnja izmjena: 13.10.2016. 14:19

Foto: Sonja Ognjenović

Na uspjehu Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i DVD-a Biškupec, koji su ostvarili na 7. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske, čestitao im je i gradonačelnik Habuš.

- To je nešto na što smo navikli kod vas. Znamo da je Varaždin kolijevka hrvatskog vatrogastva. Ovakva dva pehara, odlazak na Olimpijadu, to je nešto na što možemo biti sasvim ponosni - izjavio je Habuš.

Na prvenstvu je sudjelovalo sedam desetina koje su predstavljale Varaždinsku županiju, a svojim plasmanom su dvije desetine stekle pravo sudjelovanja na vatrogasnoj olimpijadi koja će biti održana iduće godine u Villachu u Austriji.

- Već se godinama natječemo i svake godine su desetine iz Varaždina u samom vrhu, tako da ovaj uspjeh nije slučajan, samo nastavljamo tradiciju onih koji su to već ranije osvojili - kazao je Tomislav Bogović, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Varaždin.

Ovom prilikom Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, uručio je gradonačelniku kacigu u ime svih vatrogasaca Varaždina, kako bi ga podsjećala na ovaj dan.

Desetina JVP Varaždin zauzela je prvo mjesto u kategoriji javnih postrojbi B kategorije (stariji vatrogasci od 30 godina) u konkurenciji od 7 desetina, a muška B desetina DVD-a Biškupec zauzela je treće mjesto u konkurenciji od 53 desetine.

 

Komentari