"Habuš" prije "Habuša": I HDZ-ov načelnik pijan skrivio nesreću?

Objavljeno: 14.11.2011. 17:47

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: voca.hr

Samo tri dana nakon prometne nesreće varaždinskog gradonačelnika, pojavila se informacija da je HDZ-ov načelnik općine također skrivio prometnu nesreću vozeći pod utjecajem alkohola

Policija navodno istražuje slučaj jednog načelnika općine s područja Varaždinske županije koji je navodno u alkoholiziranom stanju automobilom sletio s ceste i zatim prebacio odgovornost na stranačku kolegicu kako bi mogao naplatiti štetu od kasko osiguranja.

Na pitanje istražuju li slučaj načelnika s područja Varaždinske županije koji je u alkoholiziranom stanju automobilom sletio s ceste u PU varaždinskoj su nam odgovorili da utvrđuju okolnosti prometne nesreće koja se dogodila u noći sa 29. na 30. listopada na županijskoj cesti koja povezuje grad Varaždin i mjesto  Nova Ves Petrijanečka, na predjelu zvanom „Barutana“.

U PU varaždinskoj rekli su nam da su „okolnosti navedene prometne nesreće predmet kriminalističkog istraživanja“.

Neslužbeno smo doznali da je u navednoj prometnoj nesreći sudjelovao HDZ-ov načelnik Općine Donja Voća Kruno Jurgec koji se te večeri vozilom Volkswagen Passat koje je u vlasništvu jedne od njegovih tvrtki, vraćao sa smotre folklora koja je održana u obližnjoj Vinici.

Policija otvorila i istragu?

Na predjelu „Barutana“ na cesti između Nove Vesi Petrijanečke i Varaždina, navodno je sletio s ceste i teško oštetio automobil. U pomoć je navodno pozvao stranačku kolegicu iz Varaždina koja je policijskim službenicima na mjestu događaja rekla da je ona upravljala automobilom te da je izgubila nadzor nad vozilom i sletjela s ceste nakon što je pred automobil istrčala neka životinja.

Jurgec je zatim prijavio štetu u jednom osiguravajućem društvu i zatražio odštetu za veći iznos.

No, policijskim službenicima, neslužbeno doznajemo, cijela je situacija bila vrlo sumnjiva te su otvorili istragu vezano uz taj slučaj.

Jurgec, koji je inače uz to što obnaša dužnost načelnika Općine Donja Voća zaposlen i u središnjici HDZ-a u Zagrebu gdje radi kao pomoćnik tajnika za informatičku službu, sve ove navode oštro opovrgava.

- To je čista laž. Od kud vam te informacije? - bila je prva Jurgecova reakcija kad smo ga kontaktirali da komentira slučaj.

Rekao nam je i da se koristi vozilom Renault Laguna, a da ni općina Donja Voća ni varaždinski HDZ nemaju službene automobile.

Jurgecu smo uputili i službeni upit na njegovu e-mail adresu načelnika no odgovorio nam je da nam je odgovor već dao i da zato na naš mail neće odgovarati.

Komentari