Habuš: Tražit ću ostavku V. Kukeca ako ne riješi problem s POS-om u V. Novaka

Objavljeno: 19.04.2013. 12:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš održao je konferenciju za medije vezanu uz gašenje tvrtke Grijanje te probleme s kašnjenjem izgradnje POS stanova...

Što se Grijanja d.o.o. tiče, gradonačelnik Habuš rekao je kako unatoč činjenici da se tvrtka gasi zbog velikih dugovanja, nema nikakvog straha da građani ostanu bez usluga grijanja i tople vode.

- Čekamo da na snagu dođe novi zakon, u kojem će među ostalim biti navedeno kako više neće biti potrebna suglasnost svih stanara zgrada za isključenje sa sustava kotlovnica - rekao je Habuš. Navodi kako nije bilo potrebe da se ranije raspisuje koncesija za kotlovnice, s obzirom na činjenicu da bi se moglo uskoro dogoditi da će stanari uskoro imati mogućnost da sami upravljaju kotlovnicama.

Što se pak POS-a tiče, odnosno kašnjenja izgradnje stanova u ulici Vilka Novaka, Habuš je naglasio kako će sam tražiti ostavku Kukeca ukoliko ne riješi situaciju.

- Svaki vlasnik ima pravo na obeštećenje prema klauzuli. Činjenica je da financiranje izgradnje POS stanova od početka nije bilo dobro jer su se iz novih projekata financirali ranije izgrađeni stanovi. Stali smo na loptu, a ravnatelj Kukec treba riješiti problem - rekao je Habuš. Pritom je naglasio kako je mogućnost da se dug prema izvođačima riješi kreditom.

>> Kupci POS stanova u V. Novaka traže ostavku Vladimira Kukeca

 

Komentari