HDZ: Imamo rješenje suda, Gradsko vijeće treba poništiti odluku o koncesiji

Objavljeno: 18.06.2014. 13:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Nakon što je sud danas poništio ugovor o sanaciji bala između Grada Varaždina i T7 Visa, konferenciju o ovoj temi održao je HDZ.

Konferencija za medije održana pet minuta do 12, ispred Gradske vure.

Marijan Kovačić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždin, poručio je gradskoj vlasti da je krajnje vrijeme da se otpad riješi.

- Ova je presuda stvarno došla 5 do 12. Ako se vratimo u prošlost, bilo je za očekivati da sud poništi ugovor jer je nezakonito sklopljen, odnosno direktnom pogodbom između Grada i T7 Grupe. Bez javnog natječaja i transparentnosti, nije niti bilo utvrđene cijene niti rokova. T7 tada nije imao niti zemljište, ni opremu ni dozvolu. Hoćemo poručiti da bi trebalo konačno riješiti taj otpad. Naš prijedlog je da Gradsko vijeće poništi svoju odluku o dodjeli koncesije, takvo je i razmišljanje ministarstva, jer je prošao rok od 10 dana u kojem je gradonačelnik dužan potpisati ugovor o koncesiji. Također, zajednica ponuditelja Eko Flor nema uvjeta za zbrinjavanja svog otpada. Niti Komunalac Davor nema dovoljni kapacitet odlagališta - kazao je Kovačić.

Poništenjem odluke, smatra HDZ, dao bi se prostor Ministarstvu zaštite okoliša da oni mogu raspisati natječaj.

Na pitanje kako to da je HDZ promijenio mišljenje oko toga da otpad zbrinjava T7, Kovačić je rekao da je očito promijenjena politika o zbrinjavanju.

- Što se tiče mene i ovog Gradskog odbora od prve minute bili smo za transparentno rješavanje tog otpada - objasnio je Kovačić.    

Komentari