HDZ: Natječaj za Aquacity je netransparentan i površan

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 16.06.2014. 13:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Hrvatska demokratska zajednica Grada Varaždina danas se oglasila priopćenjem vezano uz Javni natječaj o davanju u zakup poslovnog prostora (Aquacity) koji je raspisao Grad Varaždin.

Natječaj za davanje Aquacityja u zakup na službenim je gradskim stranicama objavljen 6. lipnja, a varaždinski se HDZ osvrnuo na, kako kažu, netransparentan i površan način objave natječaja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U nekoliko navrata, vijećničkim pitanjima, inicijativama na Gradskom vijeću, ali i konkretnim akcijama na samom Aquacityju, Hrvatska demokratska zajednica grada Varaždina ukazivala je na sustavno devastiranje te lokacije i maćehinski odnos aktualne izvršne vlasti prema rješavanju tog problema.

Posljednji događaj, odnosno prije svega netransparentan i površan način objave natječaja, govori da Grad i dalje ili ozbiljno ne shvaća taj problem ili odgovorni nisu sposobni ozbiljno krenuti u njegovo rješavanje.

Raspisivanje natječaja za davanje Aquacityja u najam tijekom ljetnih mjeseci, odnosno kratkoća roka objave natječaja i objava isključivo na web stranicama Grada Varaždina, u najmanju je ruku čudna i otvara nova pitanja.

Kome je u interesu da se u biti ne "čuje" i ne zna za natječaj? Nije li smisao da se natječaj objavi na način da dođe do što većeg broja potencijalno zainteresiranih zakupaca čime bi možda i cijena zakupa bila povoljnija za Grad? Ne bi li raspisivanje natječaja na primjeren i odgovarajući način bio primjer odgovornog upravljanja gradskom imovinom?

Ovako, još jednom se otvara sumnja u transparentnost cijelog postupka, ali i u volju i znanje da gradska vlast konačno riješi problem Aquacityja.

Varaždinski HDZ očekuje od odgovornih u Gradu da odgovore na postavljena pitanja vezano uz objavu natječaja, ujedno tražimo da se natječaj obustavi ili poništi odluka ako je već donešena, te da se raspiše novi natječaj koji će biti transparentan s primjerenim rokom za dostavu ponuda, objavljen u lokalnim javnim glasilima, poštivajući načela tržišnog natjecanja.

Priopćenje je potpisao Marijan Kovačić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina.

Komentari