HDZ: HNS i SDP prevarili su birače

Piše: evz

Objavljeno: 30.08.2011. 15:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Varazdinska županija

Županijska organizacija HDZ-a Varaždinske županije povodom donošenja Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza učenika srednjih škola Varaždinske županije, koju je donijela Skupština Varaždinske županije, a prema kojoj će učenici morati mjesečno sufinancirati troškove autobusnog prijevoza u iznosu 300 kuna, a željeznički prijevoz u mjesečnom iznosu od 100 kuna, poslala nam je priopćenje vezano uz tu odluku.

>> Skupština potvrdila poskupljenje prijevoza učenika

Priopćenje ŽO HDZ Varaždinske županije donosimo u cijelosti:

S obzirom da je upravo temeljem projekta besplatnog prijevoza srednjoškolaca koalicija HNS-SDP pobijedila na županijskim izborima održanim 2009. godine, želimo naglasiti da su prevarili  građane za besplatan prijevoz srednjoškolaca  i studenata, zapravo nikad ga ni nisu u potpunosti uveli, a sad su doslovce sve ukinuli?

Odgovorno tvrdimo da ga nikad nisu u potpunosti ni uveli jer su i prije od roditelja naplaćivali po 100 kuna za izradu pokaza, pa su uveli po 100 kuna mjesečno, a 50 posto  iznosa naplaćivali su od općina i gradova. Pa kakav je to onda bio BESPLATAN prijevoz učenika?

HDZ zahtijeva da Županija sama u potpunosti financira prijevoz učenika srednjoškolaca, bez opterećivanja učenika i jedinica lokalne samouprave, te da vladajuća koalicija HNS-SDP poštuje svoje glavno predizborno obećanje i da prijevoz srednjoškolaca bude doista besplatan u punom smisli te riječi.

Smatramo da to ne bi trebao biti problem jer ionako ništa drugo ni ne rade, osim što puno pišu i objavljuju u medijima, a bez ikakva opipljivog učinka. Proizlazi da je aktualna županijska vlast HNS-a i SDP-a  sama sebi svrha i da su sami sebi dovoljni. Međutim, vidjet će da nisu sami sebi dovoljni na izborima kada će ponovo trebati birače.

Vidljivo je da su dijelom postali svjesni toga, pa opet žele prevariti birače jer je aktualni župan u svom razgovoru za jedan lokalni tjednik iznio tvrdnju da će nakon parlamentarnih izbora biti besplatan prijevoz učenika, a unaprijed zna da nešto takvo neće moći ispuniti. Zašto ne uvedu besplatan prijevoz učenika odmah? Županija je obećala besplatan prijevoz učenika, a ne država ili općine. Zašto čekati tri mjeseca do završetka parlamentarnih izbora? Pa ništa se neće promijeniti.

Očigledno žele napraviti na državnim izborima isto što su i na županijskim izborima. Prevariti birače i nakon toga se samo špancirati i neodrađivati obveze iz predizbornih obećanja.

Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije

Komentari