Preko 350 zainteresiranih na tribini o EU

Objavljeno: 15.07.2011. 16:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Darko Gorenak_godar

Na tribini u oganizaciji HDZ-a, ministar obrane Davor Božinović govorio je  o budućnosti građana Hrvatske u Europskoj uniji, a bilo je prisutno mnogo zainteresiranih...

Kako bi se domaća javnost što podrobnije informirala o svim važnim činjenicama koje donosi život u zajedničkoj Europi bez granica, Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije organizirala je u četvrtak 14. srpnja  u varaždinskom hotelu "Turist" Otvorenu tribinu "Hrvatska 28. članica Europske unije".

Ministar obrane dr. Davor Božinović, koji je prije nego je postao ministrom obrane, aktivno bio uključen u pregovore s EU, govorio je na navedenoj tribini o hrvatskom pregovaračkom procesu i ulasku naše zemlje u Europsku uniju, kao i o tome što članstvo u Europskoj uniji donosi hrvatskim građanima.

Uspješan završetak dugotrajnog i jedinstvenog pregovaračkog  procesa, te skorašnje određivanje datuma za potpisivanje ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, jedan je od najvećih i najvažnijih ciljeva koje je ostvarila Vlada RH predvođena HDZ-om i koalicijskim partnerima.

Tribina je bila odlično posjećena, odazvalo se preko 350 građana, te je prostor bio ispunjen do zadnjeg mjesta, a okupljene građane najviše je interesiralo "iz prve ruke" dobiti odgovore o pitanjima i dvojbama vezanim uz pristupanje Republike Hrvatske u članstvo Europske unije.

Nazočnost tribini najavili su  i članovi Udruge gluhih i nagluhih, te je bilo za njih organizirano simultano prevođenje.


Komentari