HDZ: Županija nema ni jedan projekt koji bi podignuo standard

Objavljeno: 06.04.2011. 09:47

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U društvenom domu u Remetincu održan je sastanak članova Gradskog odbora HDZ-a Grada Novog Marofa, predsjednika temeljnih ogranaka sa područja grada te članova Županijskog predsjedništva HDZ-a sa predsjednikom g. Tomislavom Kezeljem.

Raspravljalo se o političkim aktivnostima u Gradu Novom Marofu, Varaždinskoj županiji, a također i o situaciji u stranci i  aktivnostima koje prethode nadolazećim izborima.

U raspravama je istaknuto da HDZ-a u suradnji s koalicijskim partnerima (HSS i HSU) organizirao i maksimalno se založio da se  realiziraju  kapitalni projekti na području grada  kao što su: Kulturni centar s gradskom knjižnicom i čitaonicom vrijedan  20 milijuna kuna,čije se otvorenje očekuje  krajem travnja na kojemu se očekuje dolazak predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor,  zatim izgradnja škole u Remetincu vrijedna  15 milijuna kuna,  rekonstrukcija državne ceste D-3 Novi Marof-Turčin  tzv. Betterment program ukupne vrijednosti  37 milijuna kuna, te modernizacija  županijske ceste Novi Marof- Remetinec za koju je Gradsko vijeće osiguralo novac  u gradskom proračunu . Na njihovu inicijativu ove godine  i početak radova na izgradnji novog Centra za socijalnu skrb.

Od gradonačelnika i njegovih zamjenika HDZ-ovci traže da realiziraju barem jedan projekt od svojih predizbornih obećanja , te zahtijevaju više aktivnosti, inicijative i stvaranje uvjeta za njihovu realizaciju, te zahtijevaju da sve ono što je proračunom i programom za 2011. godinu planirano bude i realizirano.

Kažu da su spremni podržati sve što je u interesu grada Novog Marofa, a također i argumentirano iskritizirati loše prijedloge i poteze gradonačelnika i njegovih zamjenika istodobno dajući bolja alternativna rješenja.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a g. Tomislav Kezelj prokomentirao je rad Županijskog odbora, političku situaciju na županijskoj razini kao i rad same županije.

U raspravi je konstatirano da nažalost nema ni jedne aktivnosti ili realizacije bilo kojeg projekta ili programa od strane župana i njegovih zamjenika koji bi se mogli navesti, a čija bi realizacija podizala standard bilo u gospodarskom, komunalnom, prometnom ili društvenom smislu.

Za kraj je istaknuto da, bez obzira na sve afere i negativnosti koje se dešavaju u političkom miljeu,  HDZ varaždinskog kraja može biti ponosan jer takvih negativnosti u njihovim redovima nema. Napominju da se odgovorno bave politikom zauzimajući se za javno opće dobro nastojeći izgraditi naše općine, gradove i županiju Varaždinsku.

Komentari