HEP i općina Breznički Hum ulažu u izmjenu niskonaponske mreže

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 03.04.2015. 08:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Breznički Hum

Općina Breznički Hum suradnju s HEP-om nastavlja i ovog proljeća kroz ulaganje u infrastrukturu niskonaponske mrežu, tako da trenutno HEP-ovi djelatnici obavljaju izmjenu niskonaponske mreže u Gornjem Humu i zaselku Petrusi za 20-tak domaćinstava...
Time će se steći uvjeti dobivanja kvalitetnije opskrbe električnom energijom što do sada nije bio slučaj. Ujedno će se steći preduvjeti da općina taj dio može pokriti javnom rasvjetom, za što se već mijenjaju dotrajali drveni stupovi.

Što se tiče daljnjih aktivnosti HEP-a na području Huma za Šćepanje u zaselcima Kičini, Mlinareki i Šavorići za još 20-tak domaćinstava u pripremi je isto takav projekt za izmjenu i poboljšanje niskonaponske mreže, tijekom kojeg će se zastarjeli drveni biti izmijenjeni betonskim stupovima a umjesto žice bit će postavljeni električni kablovi.

Prošle je godine HEP na području općine Breznički Hum odradio poslove vrijedne oko 2 milijuna i 400 tisuća kuna, a to se nastavlja i ove godine. Tako se planira da će uskoro 90 posto općine biti pokriveno zadovoljavajućom opskrbom električnom energijom, čime će na tom području distribucija i opskrba električnom energijom odgovarati svim propisanim standardima.

Preostali će još tada nepokriveni dio općine u tekućem održavanju biti trajno pokriven kvalitetnom opskrbom električnom energijom.

Komentari