U sklopu projekta e-mobilnost

HEP postavio brzu ELEN punionicu električnih vozila u Općini Cestica

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.05.2021. 12:47

Zadnja izmjena: 05.05.2021. 12:49

U sklopu projekta e-mobilnost Hrvatska elektroprivreda je postavila i pustila u pogon brzu ELEN punionicu električnih vozila u Gornjem Vratnu u općini Cestici.

Na HEP-ovim se punionicama istovremeno može puniti više od 400 električnih automobila, odnosno polovine svih registriranih električnih automobila u Hrvatskoj. HEP-ova ELEN punionica u općini Cestica, ukupne snage 93 kW, omogućava istovremeno punjenje dvaju automobila te ima sva tri standardizirana priključka kako bi je mogla koristiti sva dostupna električna vozila na tržištu. Investicija u ovu lokaciju je oko 400.000 kn.

 Korištenje HEP-ovih ELEN punionica još je uvijek besplatno, a komercijalizacija usluge uslijedit će nakon što se testiraju sve potrebne funkcionalnosti za podršku korisnicima s ciljem pružanja kvalitetne usluge. 

- Općina Cestica uvijek je pratila trendove, omogućavala mještanima i svim posjetiteljima Cestice da imaju sve uvjete i potrebnu infrastrukturu, pa smo tako danas prisustvovali puštanju u pogon i ove punionice u Gornjem Vratnu. Uvjeren sam da ovakav projekt pridonosi boljem standardu, ali i imidžu same Općine. Ovom prilikom zahvaljujem DVD-u Gornje Vratno i predsjedniku Darku Majhenu na besplatnom ustupanju zemljišta za samu punionicu“ – rekao je načelnik Mirko Korotaj.

 

 

Komentari