priopćenje za medije

Škvarić: U Domu zdravlja nije uključeno grijanje, stanje je alarmantno

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.10.2020. 11:09

Zadnja izmjena: 30.10.2020. 16:40

HNS iz Lepoglave poslao je priopćenje za medije koje potpisuje lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić u kojem želi upozoriti na, kako je naveo, alarmantno stanje u lepoglavskom Domu zdravlju u kojem nije uključeno grijanje. 

Kako je napisao Škvarić, ova situacija dovodi u pitanje narušavanje zdravstvenog stanja zaposlenika i pacijenata koji koriste usluge u ambulanti, posebice teških bolesnika i djece. - Posebno ističemo veliki problem tretmana bolesnika u odjelu za fizioterapiju. Uzimajući u obzir vremenske prilike i kako ulazimo u period zimskih uvjeta, nezamislivo je da se građani Lepoglave moraju smrzavati ispred Doma zdravlja dok čekaju na red za pregled, a onda ih to isto čeka i u čekaonicama ambulante - navodi Škvarić i dodaje kako pretpostavlja da grijanja nema jer nisu podmirena potraživanja prema poslovnim subjektima koja izvode radove na projektu energetske učinkovitosti.

- To nije teško pretpostaviti kada se uzme u obzir poslovanja Doma zdravlja koji je 2016. godine imao višak sredstava u poslovanju od 2,5 milijuna kuna, a kada je Čačić preuzeo Varaždinsku županiju gubitak Doma zdravlja za 2019. godinu iznosio je preko 6 milijuna kuna - rekao je Škvarić.

Komentari