HNS: Gradonačelnik provodi medijski teror

Objavljeno: 31.01.2011. 12:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Posljednja sjednica Gradskog vijeća, održana 25. siječnja nije, kao što je to do sada bio običaj, bila prenošena na Varaždinskoj televiziji. HNS smatra neprihvatljivim odluku gradonačelnika o ne prenošenju sjednice Gradskoga vijeća na VTV-u.

- Gradonačelnik je ovoga puta zaista pretjerao. Interes za prijenos sjednice je ogroman, čemu svjedoči i velik broj građana koji su nas kontaktirali i koji su ogorčeni ovakvom medijskim terorom koji provodi gradonačelnik. Na sjednicama Gradskoga vijeća raspravlja se o stvarima od vitalnog značaja za građane grada Varaždina i građani imaju pravo biti upoznati što njihovi predstavnici koje su izabrali u Gradsko vijeće govore, koje stavove zastupaju, koje prijedloge i rješenja predlažu i na kraju kako i za što glasaju– rekla je jutros Natalija Martinčević na konferenciji za medije koju je Podružnica HNS Varaždin održala kako bi se nakon prošlotjedne sjednice Gradskog vijeća osvrnula na aktualne teme.

Istaknula je i kako gradonačelnik tom odlukom želi spriječiti da građani doznaju što radi gradska vlast, te da ne čuju što HNS ima za reći, i predložiti.

Osim toga, na konferenciji su se osvrnuli i na kupnju novih prostora za Mjesni odbor Banfica. Podsjetmo, Stanoing je Gradu ponudio prostor u Dravskoj ulici površine 208 kvadratnih metara po cijeni od 1400 eura po kvadratu.

Povjerenstvo, kojim je predsjedala potpredsjednica Podružnice HNS Varaždin Natalija Martinčević, uspjelo sa Stanoingom dogovoriti sniženje prvobitno ponuđene cijene za prostorije MO Banfica za 210 eura, čime je cijena od 1.400 eura snižena je na 1.190 po kvadratu. S tim je ušteđeno oko 43 tisuće eura, odnosno 320 tisuća kuna.

HNS-ovci su predložili gradskoj upravi da s tim novcem nastavi financirati prijenos sjednica Gradskog vijeća.

Kako je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok bio tijekom jutra nedostupan za komentar ovih tvrdnji, komentar gradske uprave pročitajte tijekom dana na portalu arhiva.evarazdin.hr.



Komentari