s državne na lokalnu razinu

HNS I HDZ DANAS SLUŽBENO OBJAVILI 'Od općeg je interesa da u Sračincu imamo čvrstu većinu'

Objavljeno: 09.02.2018. 10:23

Zadnja izmjena: 09.02.2018. 10:25

Foto: Željko Porobija

Kao što je bilo otvoreno najavljivano - a o čemu smo i mi pisali prije nekoliko dana - sad je i službeno izjavljeno: HNS sa 6 vijećnika i HDZ s 1 vijećnikom sklapaju koaliciju i time rješavaju pitanje većine u općinskom vijeću.

Ovo su danas svojim izjavama jasno i potvrdili HNS-ov načelnik Božidar Novoselec i šef HDZ-a Sračinca Domagoj Bačani, koji će - kao dio koalicijskog sporazuma - postati i predsjednik Općinskog vijeća.

- Uvijek sam razgovarao s oporbom, od općeg je interesa da složimo jednu čvrstu većinu na lokalnoj razini. Razočaran sam načinom na koji Reformisti žele doći na vlast. - izjavio je Novoselec, dodajući da je nacionalna koalicijia ove dvije stranke sada i na lokalnoj razini. No, ipak je dodao i činjenicu da je s Čačićem u jako dobrim odnosima i da je svojedobno glasao protiv odluke o Čačićevom isključivanju iz HNS-a.

- Ja sam se s Novoselcem u više navrata sastao baš po pitanju projekata koji su bili zaustavljeni. Projekti ne bi smjeli doći u pitanje, dogovorili smo se sve za 10 minuta. - izjavio je Bačani, koji je od svog općinskog odbora dobio jednoglasnu potporu, a političku mu je podršku dao i šef županijskog HDZ-a Anđelko Stričak.

 

Komentari