HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ

HNS je odlučio da nema odgode i prekida natjecanja u HT Prvoj ligi, ali upitno da li će biti gledatelja...

Objavljeno: 10.03.2020. 12:09

Zadnja izmjena: 10.03.2020. 12:46

HNS je danas donio odluku da neće biti odgode i prekida natjecanja u HT Prvoj ligi, zbog širenja koronavirusa.

Međutim, još je upitno da li će se utakmce igrati pred praznim tribinama ili ne. Organizatori utakmica moraju dobiti suglasnot županijskog stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo da otvore tribine za gedatelje.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

"Nastavno na objavljene mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 9. ožujka, odgovarajuća tijela Hrvatskog nogometnog saveza donijela su upute za odigravanje nogometnih utakmica u sljedećem razdoblju. 

Sljedeće upute zajednički su odredili rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i izvršnim direktorom Marijanom Kustićem, Izvršni odbor HNS-a, Medicinska komisija HNS-a s predsjednikom prof. dr. Draganom Primorcem, Natjecateljska komisija HNS-a na čelu s predsjednikom Antom Vučemilovićem-Šimunovićem, Komisija nogometnih sudaca s predsjednikom Antom Kulušićem, povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni te povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković:

1. Obavezno je poštivanje svih odluka, mjera i preporuka koje je propisao te koje će eventualno propisati Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odnosno druge nadležne državne institucije.

2. Uzimajući u obzir kalendar natjecanja HNS-a, sva natjecanja pod ingerencijom HNS-a nastavljaju se sa ili bez gledatelja.

3. Organizatori utakmica obvezni su u cijelosti poštivati i provoditi mjere Stožera civilne zaštite RH.

4. Pritom ističemo obvezu organizatora da uoči utakmica moraju ishoditi suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo vezanu za ispunjenje propisanih uvjeta za organizaciju utakmice.

Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti situaciju s epidemijom novog koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviještena."

Komentari