HNS-ovci će prijaviti Ivana Hermana Ministarstvu uprave RH

Objavljeno: 26.07.2011. 10:41

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Varaždinski HNS prijavit će predsjednika Gradskog vijeća Ivana Hermana Ministarstvu uprave RH i zatražiti obavljanje nadzora nad zakonitošću njegovog rada.

Jučerašnja desetominutna sjednica Gradskog vijeća i dalje je aktualna politička tema među varaždinskim strankama, pogotovo među oporbenjacima.

Nakon jučerašnjeg verbalnog okršaja predsjednika Gradskog vijeća Ivana Hermana s vijećnikom Robertom Podolnjakom, koji je tražio raspravu oko jedine točke dnevnog reda, priopćenjem se obratio i varaždinski HNS.

>> Verbalni okršaj Hermana i Podolnjaka na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća

Naime, Klub vijećnika HNS-a je, zbog učestalog kršenja Poslovnika i vrijeđanja gradskih vijećnika, najavio prijavu protiv Ivana Hermana Ministarstvu uprave.

U priopćenju se objašnjava da će zatražiti obavljanje nadzora nad zakonitošću rada i postupanja predsjednika Gradskog vijeća od Ministarstva uprave RH, u cilju sprječavanja daljnje nezakonitosti rada.

- Da, prijavit ćemo gospodina Hermana zbog učestalih povreda Poslovnika i nadamo se da će se konačno držati i Poslovnika i službenih akta Grada - rekao nam je Vlado Vlašić, vijećnik HNS-a u Gradskom vijeću.

HNS-ovci tvrde da je Herman povrijedio Poslovnik otvaranjem sjednice bez aktualnog sata, što nije stavio prijedlog dnevnog reda na glasovanje, te što nije omogućio članovima Gradskog vijeća raspravu o jedinoj točci koja je bila na dnevnom redu, a to je ostavka gradonačelnika Ivana Čehoka.

Herman: Neka traže, imaju pravo na to

Za komentar smo upitali i Ivana Hermana, predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina. U svom komentaru bio je kratak.

- Ja sam legalist i smatram da imaju na to pravo. Neka traže mišljenje, dapače - rekao nam je Ivan Herman.



Komentari