HNS-ovci na Muri, Reformisti na Varaždinskom placu - je li počelo?

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 15.06.2014. 13:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: facebook

U Svetom Martinu na Muri, na svom drugom od pet mini sabora , jučer se okupilo tristotinjak članova sjeverozapadne organizacije HNS-a.

- Ovdje je danas više stotina ljudi i to je naša borba za politiku koja polaže račune i širi prostor da se u njega uključi što veći broj građana, a ne za "bossovsko naređivanje" – izjavila je Vesna Pusić, aludirajući vjerojatno na Čačića o kojemu će upravo u tjednu pred nama odlučivati Povjerenstvo za uvjetni otpust.

Na riječi predsjednice HNS-a na neki način nadovezao se i predsjednik Sjeverozapadnog – hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Anđelko Topolovec. On je, naime, istaknuo da regionalni savez koji broji 18 tisuća članova, te kao takav predstavlja najjaču stranku na sjeveru zemlje, neće biti moguće razjediniti.

S druge strane, nakon što su se prošlog tjedna okupili na Franjevačkom trgu, Reformisti su danas program buduće stranke predstavljali na Varaždinskom placu te se pohvalili kako im je pristupilo još sedamdeset novih članova.

- Moramo naglasiti da građani prepoznaju program Reformista i u velikom broju daju potporu  planu i programu Udruge. Tako je danas na info pultu Reformista bilo oko 400-tinjak  građana – izjavio je Igor Klopotan, zamjenik povjerenice gradske organizacije udruge za osnivanje nove stranke.

Reformisti također najavljuju da će s prezentacijom programa u Varaždinu nastaviti i sljedeće subote, a hoće li se stranačke aktivnosti jednih i drugih sada dodatno intenzivirati, i na koji način, preostaje da vidimo u danima koji su pred nama.

Komentari