HNS-ovci traže promjenu GUP-a zbog lokacije autobusnog kolodvora

Objavljeno: 20.08.2014. 12:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Nakon što je Državni ured za upravljanje državnom imovinom objavio pozivni natječaj za zakup, najam ili prodaju bivše vojarne u Optujskoj ulici i bivše vojne pekare u Miškininoj ulici, priopćenjem se oglasila Podružnica HNS-a Varaždin.

Kako stoji u njihovom priopćenju, pozdravljaju i pohvaljuju akciju DUUDI-a „Projekti 100“ kojoj je cilj staviti u funkciju državne nekretnine, a Podružnica Varaždin će inicirati izmjene Generalnog urbanističkog plana kako bi se zadržala lokacija autobusnog kolodvora.

S obzirom da je na području bivše vojne pekare u Generalnom urbanističkom planu (GUP) Grada Varaždina bila određena lokacija za autobusni kolodvor, Podružnica Varaždin će inicirati izmjene i dopune GUP-a, odnosno dati prijedlog u proceduru da se lokacija za autobusni kolodvor aktivira na području sadašnjeg autobusnog kolodvora, kako, u slučaju da se nađe bolji projekt za vojnu pekaru, ne bismo ostali bez lokacije za autobusni kolodvor. Također, želimo naglasiti kako to ni u kom slučaju ne znači da želimo da autobusni kolodvor ostane u sadašnjem stanju, već nam je želja da se osigura lokacija za autobusni kolodvor, a u budućnosti i pronađe investitor koji će ga modernizirati – pojasnio je u priopćenju predsjednik Podružnice HNS Varaždin Josip Dreven.

Podsjetimo, autobusni kolodvor u Varaždinu smješten je u Ulici Zrinskih i Frankopana, a prema GUP-u Grada Varaždina, nova lokacija za autobusni kolodvor bila je predviđena na prostoru bivše vojne pekare u Miškininoj ulici.

Autobusni kolodvor dio je imovine Autobusnog prometa u stečaju koja se prodaje na javnoj dražbi na varaždinskom Trgovačkom sudu. Iako se prvotno prodavao kao dio gospodarske cjeline, autobusni kolodvor je izdvojen i prodaje se zasebno za nešto više od pet milijuna kuna. Nova javna dražba na kojoj se prodaje autobusni kolodvor, ali i ostala imovina AP-a, zakazana je za 5. rujna.

 

Komentari