HNS: Štormar predsjednik, Košić tajnik županijske organizacije

Objavljeno: 13.02.2012. 09:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Na 4. sjednici Županijske skupštine ŽO HNS-a Varaždinske županije koja je održana u Kulturnom centru u Novom Marofu, 220 delegata izabralo je novo vodstvo Županijske organizacije HNS-a. Kao jedini predloženi kandidati, oboje s osvojenih 212 glasova, za predsjednika, odnosno tajnika Županijske organizacije izabrani su Predrag Štromar i Alan Košić.

Županijska skupština je jednim dijelom bila izvještajna, ali i izborna, obzirom da je dosadašnje vodstvo zbog novo preuzetnih dužnosti i velikog opsega obaveza ponudilo ostavke na svoje dužnosti koje je Predsjedništvo i prihvatilo. Naime, dosadašnji predsjednik ŽO-a Milorad Batinić, preuzeo je vodstvo Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza koji obuhvaća Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju, a u međuvremenu je izabran i za potpredsjednika Hrvatskog sabora, dok je donedavni županijski tajnik Alen Leverić imenovan pomoćnikom ministra gospodarstva.

Prije samog izbora novog vodstva, izvješće o radu Županijske organizacije HNS od posljednje sjednice Županijske skupštine podnio je Milorad Batinić koji je tom prilikom podsjetio na ostvarene rezultate od prošle skupštine osvrnuvši na pritom i na brojne odrađene izbore, kako one unutarstranačke u nekim podružnicama, za mjesne odbore, izvanredne gradske u Varaždinu, tako i nedavne parlamentarne.

Novoizabrani predsjednik Županijske organizacije, koji od 2009. godine obnaša dužnost župana Varaždinske županije, Predrag Štromar istaknuo je kako mu je čast voditi najbolju Županijsku organizaciju HNS-a. U svom je uvodnom obraćanju govorio i o očekivanjima od nove Vlade te novim političkim zadacima i ciljevima organizacije kojoj je sada na čelu.

Novi tajnik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Alan Košić, prije ove funkcije bio je tajnik HNS-ovog Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza, a županijski tajnik već je bio u razdoblju od 2005. do 2008. godine.

Komentari