vremenska prognoza

Hoće li nam i tijekom idućeg tjedna trebati kišobran? Evo što kažu meteorolozi

Objavljeno: 11.02.2024. 09:25

Zadnja izmjena: 11.02.2024. 09:25

Foto: Ilustracija (Arhiva)

Nakon tjedna kojeg su obilježile visoke temperature za ovo doba godine te nekoliko prekrasnih sunčanih dana, jutros smo se probudili uz kišu i sive oblake.

Prema podacima iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, kišna razdoblja nastavit će se i tijekom današnjeg dana, posebice u jutarnjim i večernjim satima. Tijekom popodneva se ipak očekuje blago razvedravanje, a sve to uz temperature do najviše 13 stupnja Celzijevih. Kišobrane nećemo spremiti niti sutra kada nas tijekom cijelog dana očekuju sivi oblaci i kiša, ali i daljnji pad temperature do maksimalnih 11 stupnja.

U utorak se očekuje potpuni prestanak kišnih razdoblja, a maksimalna temperatura iznosit će do 11 stupnja. Tijekom cijelog dana izmjenjivat će se oblačno i sunčano razdoblje. Slična vremensku prognozu meteorolozi predviđaju i za srijedu.

Ipak, četvrtak donosi ponovno oblačno razdoblje tijekom cijelog dana - najviša dnevna temperatura zraka popest će se do 9 stupnja, a tijekom jutra puhat će slab do umjeren južni vjetar. Idući vikend donosi ponovnu naoblaku, kišu i maglu, no sve to ipak bez temperaturnih minusa.

Komentari