ispunjeni uvjeti

U Donjoj Voći gradit će se školsko-sportska dvorana. Ovo su detalji

Objavljeno: 24.11.2021. 09:29

Zadnja izmjena: 24.11.2021. 09:29

Kako smatra načelnica Sanja Kočet, jedan od najvećih nedostataka Općine Donja Voća je nedostajanje školsko-sportske dvorane, čijom izgradnjom bi se potaknulo mlado stanovništvo da ostanu u općini.

Naime, načelnica je na nedavnoj sjednici Općine Donja Voća rekla kako nastoje spriječiti iseljavanje te zadržati postojeće mlado stanovništvo na području općine, a smatra kako bi izgradnja školsko-sportske dvorane u suradnji s Varaždinskom županijom bila jedan od prvih koraka prema tom cilju. Pritom je naglasila i kako je izgradnja dvorane među prioritetnim projektima Općine.

Tema izgradnje dvorane u Donjoj Voći našla se i na posljednjoj sjednici Županijskog vijeća, konkretno, načelnicu je zanimalo u kojem se vremenskom periodu može očekivati početak realizacije projekta. Kako je rekla, ispunjeni su svi potrebni uvjeti, odnosno pronašli su lokaciju na kojoj bi se dvorana mogla izgraditi, a projektna dokumentacija je u završnoj fazi.

'Dvorana je prioritet'

Župan Anđelko Stričak je na pitanje vijećnice odogovorio kako su za izgradnju školske infrastrukture rebalansom proračuna Varaždinske županije za tekuću godinu osigurana dodatna financijska sredstva za pripremu projektne dokumentacije. - Izgradnja sportske dvorane kod Osnovne škole Donja Voća jedan je od prioriteta izgradnje školske infrastrukture u školstvu Županije. Projekt izgradnje dvorane bit će prijavljen na natječaj u okviru financiranja i ulaganja u obrazovnu infrastrukturu kada on bude raspisan od strane državne razine - stoji u odgovoru.

Komentari