ovo se zove volja

FOTO Hodočasnici ispunili Varaždinsku katedralu u 3 ujutro i onda po kiši krenuli pješke u Mariju Bistricu

Objavljeno: 01.07.2017. 11:00

Zadnja izmjena: 01.07.2017. 15:16

Foto: Anita Treščec

U prvim satima ove subote - točnije, u 3 ujutro - brojni su vjernici došli na misu u Varaždinsku katedralu i potom se po kiši uputili prema Mariji Bistrici na 328. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina.

Službu riječi i blagoslov hodočasnika predvodio je biskup Josip Mrzljak, koji će i sutra u 11 predvoditi zavjetno euharistijsko slavlje na otvorenom u svetištu Majke Božje Bistričke. Prema posljednjim informacijama koje imamo, hodočasnici se trenutačno nalaze negdje između Budinščine i Konjščine. Premda zastaju na uobičajenim mjestima - ipak će prevaliti 60-ak kilometara pješice. U 14 sati trebali bi se okupiti na Vinskom Vrhu u blizini svog cilja, odakle će krenuti ulazna procesija u svetište Majke Božje Bistričke. U 19.00 sati bit će služena hodočasnička sveta misa na otvorenom, a u 21.00 sat počet će procesija sa svijećama “Put svjetla” na Kalvariji.

Neki će se i vratiti pješke

Sutra ujutro hodočasnicima pješacima pridružit će se mnogobrojni vjernici koji će stići automobilima, vlakovima i autobusima. Program započinje s križim putom na Kalvariji, a završava oproštajnom procesijom u bazilici. Križni put na kalvariji počet će u 9.00 sati, a oproštajna procesija u bazilici bit će u 15.00 sati. Biskupija je organizirala i prijevoz autobusom za one koji neće ići pješice. 

Ipak, kao što to uvijek biva, neki će se po svemu sudeći osmjeliti i na vraćanje u Varaždin pješke. U ponedjeljak u 19 sati u Varaždinskoj katedrali bit će služena misa zahvalnica za zavjetno hodočašće, a time će ujedno započeti i obilježavanje 20. obljetnice Varaždinske biskupije.

Komentari