OPĆINA LJUBEŠĆICA

Horvatić: Kreće modernizacija cesta na području svih mjesnih odbora

Objavljeno: 22.02.2021. 13:14

Zadnja izmjena: 22.02.2021. 17:08

Općina Ljubešćica osigurala je bespovratnih 450.000,00 kuna za sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta.

Projektom se konkretno planira asfaltirati 2,5 kilometara nerazvrstanih cesta na području svih mjesnih odbora Općine Ljubešćica, a posebno ceste koje pripadaju MO Ljubelj i MO Ljubelj Kalnički.  Dio tih cesta je trenutačno posut makadamom, a dio je zbog starosti i dotrajalosti pun udarnih rupa, nastalih uslijed dugog vremenskog perioda prometovanja i uslijed vremenskih nepogoda.

- Sve to iziskuje mnogo novca za održavanje istih, a ujedno su nesigurne za prometovanje, čime se smanjuje kvaliteta života u lokalnoj ruralnoj sredini. Modernizacijom istih povećat će se razina komunalnih usluga i standarda - poručuju iz općine - rekao je načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvati.

Sredstva su ostvarena temeljem javnog poziva za iskaz interesa prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima za 2021. godinu koje je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije u prosincu 2020. godine Općina Ljubešćica prijavila je projekt „Unaprjeđenje komunalne infrastrukture kroz sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta“.

Komentari