mjere općine ljubešćica

"Ukidamo skupe proslave i potpuno oslobađamo od komunalne naknade"

Objavljeno: 20.03.2020. 11:14

Zadnja izmjena: 20.03.2020. 11:22

Foto: Facebook

Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić oglasio se o prvim mjerama koje će poduzeti kako bi se prevenirala ekonomska kriza koja će evidentno nastati nakon aktualnih zbivanja uzrokovanih pojavom korona virusa. Stvari, kako ističe, ne želi poduzimati ad hoc, ali prvo što će napraviti jest sredstva namijenjena proslavi Dana Općine usmjeriti u pomoć građanima i gospodarstvenicima...

- Kao odgovorna vlast napravit ćemo sve što je u našoj moći da tvrtke i ljudi koji su pogođeni ovom krizom osjete pomoć naše općine kroz naše mjere kao što su: potpuno oslobađanje od plaćanja komunalne naknade, poreza na potrošnju, sufinanciranja kredita, plaćanja dječjeg vrtića, produženog boravka za djecu, isplaćivanja jednokratnih pomoći... – najavljuje Horvatić, ističući kako smatra da naplata komunalne naknade koja bi se samo prolongirala ne bi bila od posebne pomoći ni građanima ni gospodarstvenicima.

- Naravno da sve to iziskuje pronalazak novčanih sredstava, pa krećemo s racionalizacijom poslovanja i preispitivanjem svih rashoda. Prva mjera o kojoj razmišljam je da povodom Dana Općine nemamo skupih pjevača i šatora, nego jednostavnu ali dostojanstvenu proslavu na Trgu. Samo tom akcijom uštedjeli bismo  više od sto tisuća kuna. Ali o tome, kao i svim drugim mjerama, raspravljat ćemo zajedno kad završi ovo ludilo s korona virusom – napisao je Horvatić, poručujući stanovnicima Ljubešćice da čuvaju svoje zdravlje.

Komentari