teorija i praksa

HPD Ivančica organizira Opću planinarsku školu koja počinje od 16. veljače

Objavljeno: 21.01.2017. 20:07

Foto: HPD Ivančica

Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica“ iz Ivanca od 16. veljače do svibnja organizira Opću planinarsku školu koja polaznicima omogućuje stjecanje znanja i vještina iz područja planinarstva koja su nužna za sigurno kretanje i boravak u planinama.

Plan i program planinarske škole se temelji na Pravilniku o općoj planinarskoj školi Hrvatskog planinarskog saveza i sastoji se od predavanja i vježbi.

Predavanja će se održavati četvrtkom od 19.00 do 21.00 sat u prostorijama HPD „Ivančica“ u Ivancu, Gajeva ulica 13/3, a terenske vježbe vikendima u okviru izleta na: Ivančicu, Ravnu goru, Kalnik, Klek i Okrešelj - Savinjsko sedlo u Sloveniji.

Polaznici, koji uspješno završe školu, dobit će diplome HPS-a o završenoj Općoj planinarskoj školi koja je uvjet za daljnje školovanje u okviru HPS-a.

U školu se mogu upisati svi punoljetni građani/ke, uz uvjet da su članovi planinarske udruge ili se učlane tijekom škole. Za uspješan završetak škole potrebno je prisustvovati na  70% predavanja i vježbi (izleta).

Kotizacija za školu iznosi 100,00 kuna. Svi polaznici će u trajno vlasništvo dobiti  pomoćno uže (zamku), a za provođenje vježbi još je potrebno imati barem jedan karabiner (sponku) i kompas.

Provoditelji škole su vodiči-instruktori HPS-a, planinarski vodiči HPS-a, spasioci HGSS-a, speleolozi i drugi stručnjaci određenih područja. Voditelj škole je planinarski vodič i instruktor Dubravko Pejnović.

 

Komentari