Nakon što je na 197. sjednici Vlade Republike Hrvatske načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić ponovno imenovan na petogodišnji mandat u Europskom odboru regija, na 138. Plenarnoj sjednici ponovno je izabran za člana Predsjedništva Europskog odbora regija u mandatu 2020.-2025.

Predsjedništvo je skupina članova Europskog odbora regija koje se smatra pokretačkom snagom Odbora na političkom planu. Sastaje se prije svakoga plenarnog zasjedanja kako bi koordiniralo rad plenarne sjednice i povjerenstava, utvrđuje politički program Odbora regija i prati njegovu provedbu.

- Zahvaljujući dosadašnjem zalaganju u Odboru regija, Hranić je izabran i u ad hoc Povjerenstvo za reviziju poslovnika Europskog odbora regija te u radnu skupinu Zajedničkog savjetodavnog odbora Sjeverne Makedonije (JCC North Macedonia)  kao član EPP grupe - izvjestili su danas iz Općine.

Na 138. plenarnom zasjedanju na kojem su bili prisutni potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica i ministar uprave Ivan Malenica, Hranić se ukratko osvrnuo na Nacrt rezolucije Odbora regija „Konferencija o budućnosti Europe“ istaknuvši kako istu podržava te dodao:

- Europski odbor regija već duže vrijeme naglašava važnost dijaloga s građanima za bolju budućnost EU. Kao član Odbora regija pozdravljam ovu rezoluciju jer smatram da europski građani žele i trebaju biti uključeni u donošenje odluka. Oni žele da se njihov glas u EU čuje, stoga im moramo dati priliku da se uključe u različite rasprave. Samo dijalogom s građanima možemo utvrditi naše prioritete i riješiti pitanja koja   zabrinjavaju   buduće generacije - rekaoje Hranić.

Ključne riječi: bruno hranić, europski odbor regija,

Komentari

13.02.2020. 19:59h Zadnja izmjena: 13.02.2020. 19:59