OPĆINA VIDOVEC

Ponovno kreće odvožnja otpada, Bruno Hranić objasnio što to znači za Općinu Vidovec

Objavljeno: 12.07.2021. 09:08

Zadnja izmjena: 12.07.2021. 09:08

Odvožnja komunalnog otpada diljem županije prošlog se tjedna nije vršila sukladno planu, a obustavila se na dan kada je na rasporedu za odvožnju bila Općina Vidovec. Nakon sastanka s Ministarstvom, dogovorena je ponovna odvožnja smeća po planu.

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić u statusu je na Facebook-u objavio obavijest o odvožnji otpada u Općini koja će se nastaviti 20. srpnja, dok će sljedeći odvoz s područja općine biti prema dosadašnjem rasporedu. Također, nadodao je kako će se kod sljedećeg redovitog odvoza preuzeti sve količine otpada koje su u kućanstvima, bez obzira na to što su kante pune smeća. Računi za odvoz otpada ostat će isti u dijelu koji se odnosi na sam odvoz jer se istim kamionom odvozi miješani otpad i plastika.

Načelnik Hranić najavio je i pokretanje revizije Varkoma. - Već niz godina postavlja se pitanje kako Grad Varaždin i dalje ima većinski udio u poduzeću Čistoća i Varkom unatoč nizu milijunskih investicija po općinama i drugim gradovima kojima se poveća i vrijednost imovine poduzeća. Na temelju te desetljećima stare podijele udijela, općine su postale taoci političkih igara, nama općinama, nebitnih političkih čimbenika. Sukladno rezultatima revizije trebali bi se utvrditi stvarni udjeli jedinica lokalne samouprave u Varkomu i Čistoći - napisao je Hranić.

Komentari