Hrast: Mi smo za stečaj NK Varaždina, to je rupa bez dna

Objavljeno: 05.12.2013. 14:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Sandra Županić

Na danas održanoj konferenciji za novinare u Varaždinu Ladislav Ilčić i Željko Cecelja članovi Gradskog vijeća Grada Varaždina iz stranke Hrast govorili su o glavnim gradskim problemima.

- Želim se zahvaliti svim Varaždincima i Varaždinkama koji su u nedjelju na referendumu glasali "za" i tako stali u obranu braka i obitelji. Uvjeren sam da je samo pitanje vremena kada će oni koji su glasovali "protiv" da mi prihvaćamo svaku ljudsku osobu. Nikako se ne možemo složiti s ignoriranjem Europskog suda za ljudska prava koji je najkompetentnija ustanova za tumačenje ljudskih prava i on je rekao da ne postoji univerzalno pravo ljudi na homoseksualni brak. Mi se borimo za instituciju braka koji je idealno mjesto za rađanje i odgoj djece. Pogrešno je da mi imamo nešto protiv bilo koje manjine - rekao je predsjednik Hrasta Ilčić.

Isto tako on je rekao da je nedjelji referendum potaknuo razvoj demokracije u Hrvatskoj te je komentirao referendumske rezultate u Gradu Varaždinu gdje je većina glasovala "protiv".

- Rezultati referenduma u Varaždinu takvi su zbog stranačkog agitiranja. Prestalo se raditi o braku. Vladajuća koalicija je snažno stala na stranu "protiv" i animirali su glasačku mašineriju. A oni su to doživjeli kao referendum za ili protiv Vlade. Neki članovi vladajuće koalicije pri prikupljanju potpisa za referendum potpisali su "za", a sada su bili protiv. U Varaždinu je snažna struktura HNS-SDP koja je angažirala svoje glasače da glasaju protiv kao da je to referendum tko je na čijoj strani. Ja sam zadovoljan referendumom jer se pokazalo da na razini države samo je trećina građana podržala stavove vladajućih. To povlači i pitanje prijevremenih izbora - smatra Ilčić.

Hrast ne podržava ni odluku da Grad Varaždin preuzme dugove NK Varaždina.

- Nije vrijeme niti gradski proračun može podnijeti davanja. Pokušali su nas zastrašiti time da ćemo ostati bez stadiona, a to je potpuno netočno. Mi smo za stečaj NK Varaždina. Zalažemo se i u sportu za slobodno tržište, a svaki klub se mora dokazati. Preferiranje nogometnog kluba koji je već u prošlosti pokazao toliko neodgovornog poslovanja je gubitak novca. Sve je to nezdrava sredina i rupa bez dna. Drugi klubovi koji se natječu u ovoj ligi samo mogu sanjati o proračunu kakav ima NK Varaždin. Pedeset posto novca koji Grad Varaždin daje za sport odlazi za saniranje dugova NK Varaždina. Ovaj klub nema nikakve imovine nego samo dugove - smatraju u Ilčić i Cecelja.

Bilo je govora i o problemu varaždinskog smeća - koncesije s Univerzalom i balama u Brezju. Hrast se zalaže za hitno rješenje bala, ali i preispitivanje uvjeta koncesija.

>> Željko Cecelja (HRAST): Grad Varaždin pogoduje Univerzalu

 

 

Komentari