Hrenić odgovorio na prozivke: Koje bi to projekte donijela nova vlast?!

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 16.07.2014. 08:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Vezano uz jučerašnje prozivke od strane Borisa Ravića, gradskog vijećnika Laburista koji je napustio Klub vijećnika HNS-SDP-HSU te Hreniću najavio da zbog neizvršavanja projekata neće podržati proračun na kraju godine, oglasio se i novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić.

- Vijećnici mogu sami odlučiti koga će podržavati ili neće, ali kao gradonačelnik im apsolutno ne mogu dati za pravo da govore kako se projekti koje smo u proračunu definirali za ovu godinu ne realiziraju – kaže Hrenić koji smatra kako takve informacije plasiraju oni koji "imaju svoj interes u tome da izazovu prijevremene izbore" te podsjeća na aktualne projekte kao što su kanalizacija, javna rasvjeta u Varaždinskoj ulici, nogostup na županijskim cestama i asfaltiranje nerazvrstanih cesta.

>>Burno u Novom Marofu: Laburist Ravić najavio Hreniću da neće podržati proračun

Također, Hrenić ističe kako se zna da je "sve pripremljeno primarnu selekciju otpada i izgradnju reciklažnog dvorišta, isto kao što se i za Srednju školu Novi Marof napravilo sve što je bilo potrebno. Uskoro će, nadalje, završiti i javna rasprava glede istočne obilaznice."

- Ti ljudi koji izazivaju nekakav nemir u Novom Marofu moraju znati da će građanima morati objasniti zbog čega bi u tom slučaju bilo potrošeno 400 tisuća kuna i koje bi to točno projekte u Novi Marof dovela nova vlast! Sve projekte na kojima radimo zajedno smo donijeli – kaže Hrenić.

Vezano uz informaciju koju smo jučer objavili, da bi iz HNS-a uskoro mogli biti isključeni i drugi vijećnici koji su stali na njegovu stranu odnosno uz Reformiste, Hrenić je otkrio kako je  Boris Šafran taj vijećnik koji "stoji uz njega, a time i Reformiste".

- Premda će i pismeno podnijeti svojevrsnu informaciju vodstvu, on je već time što se učlanio u udrugu Refomista sam izašao iz HNS-a, u kojega je ušao zbog Čačića i mene – rekao nam je Hrenić te napomenuo kako je i dalje "na raspolaganju strankama s kojima je dobio izbore" u smislu političkog dogovora oko projekata u Gradu, ali, kako kaže, ne zna u kojem smjeru HNS trenutno razmišlja. 

Komentari