Hrenić: Zahvaljujem HNS-u na suradnji, ali iz moralnih razloga istupam iz stranke

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 12.03.2014. 08:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Primili smo službeno priopćenje Darka Hrenića, gradonačelnika Novog Marofa i sad već bivšeg člana HNS-a, u kojemu potvrđuje da napušta stranku i da će od sada dužnost gradonačelnika obnašati kao neovisni.

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

Potaknut velikim medijskim interesom, želim Vas informirati o sljedećem: 12. ožujka 2014. godine dao sam ostavku na mjesto člana županijskog predsjedništva i predsjedništva Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati Grada Novog Marofa i samim time ostavku na članstvo i dužnosti u Hrvatskoj narodnoj stranci - liberalni demokrati.

Zajedno sa svojim suradnicima i stranačkim kolegama, punih 9 godina gradio sam i jačao HNS na području Grada Novog Marofa i šire, gdje se broj članova s 200 povećao na 1000 te se izborio za drugi mandat na poziciji gradonačelnika Grada Novog Marofa, a vjerujem da je i moj doprinos jačanju HNS-a u našoj županiji ostao prepoznat.

Želim ponajprije zahvaliti na dosadašnjoj suradnji i podršci koju mi je pružala stranka, međutim, ne mogu promijeniti svoj stav o događajima koji su se zaredali u posljednje vrijeme unutar stranke, i tu prvenstveno mislim na isključivanje g. Radimira Čačića. Budući da se ne slažem s takvim postupcima i kao takav ne mogu konstruktivno sudjelovati u daljnjem jačanju HNS-a, iz moralnih razloga odlučio sam istupiti.

U narednom vremenu dužnost gradonačelnika Grada Novog Marofa obavljat ću kao nezavisni gradonačelnik te se nadam da ću i dalje korektno surađivati sa svim političkim opcijama, pa tako i HNS-om, na obostrano zadovoljstvo i korist naših građana.

U Novom Marofu, 12. ožujka 2014. godine.

GRADONAČELNIK
Grada Novog Marofa
mr. sc. Darko Hrenić, dipl. ing.

Komentari