M20 EHF EURO 2018 U SLOVENIJI

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija, pod vodstvom Vladimira Vujovića pobijedila je vršnjake iz Portugala

Objavljeno: 26.07.2018. 08:51

Zadnja izmjena: 26.07.2018. 08:55

Foto: HRS

Na Europskom juniorskom prvenstvu za rukometaše naša reprezentacija, koju vodi Vladimir Vujović pobijedila je Portugal u rezultatski nevažnom susretu. Hrvatski rukometaši nisu se plasirali u polufinale već će se u nastavku EP boriti za poredak od 5. mjesta.

Portugalci su već prije osigurali plasman u polufinale, a Hrvatska je jučer protiv Francuske izgubila mogućnost plasmana među najbolje četiri reprezentacije. Hrvatski juniori jučer su odigrali sjajnu utakmicu i već u prvom poluvremenu napravili nedostižnu razliku. Na kraju su slavili s 30:23 (17:11).

Za razliku od prethodnih utakmica, ovu je Hrvatska sjajno otvorila, te je uspješno doržavala prednost tijekom cijelog susreta.

 Adrian Miličević postigao je šest pogodaka dok su po pet dodali Tomislav Špruk (GRK Varaždin 1930) i Ivan Martinović. Prvi strijelac Portugala bio je Diogo Silva koji se u strijelce upisao osam puta.

Izbornik Vladimir Vujović rekao je kako je važno bilo prekinuti niz poraza. 

- Pobjeda je ovo koja nam puno znači jer smo prekinuli niz od dvije izgubljene utakmice. Iako ova utakmica nije imala rezultatsku vrijednost, ona je dobar poticaj da u brobi za plasman od petog do osmog mjesta možemo doći do što boljeg plasmana, dodao je Vujović.

Razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta počinje 27. srpnja, a Hrvatska će svoju prvu utakmicu igrati u 12 sati protiv trećeplasiranog iz skupine I.

Komentari