OSUDA

Hrvatska vatrogasna zajednica osudila napade na vatrogasce u Gornjem Vratnom i Pribislavcu

HVZ

Objavljeno: 14.04.2020. 19:35

Zadnja izmjena: 14.04.2020. 19:43

Foto: Arhiva

Hrvatska vatrogasna zajednica reagirala je i oštro osudila napade na vatrogasce u Gornjem Vratnom i Pribislavcu, te na uništavanje i krađu vatrogasne opreme.

Za vrijeme obavljanja svojih dužnosti, proteklih je dana zabilježeno nekoliko napada na pripadnike vatrogasne službe te je i uništena i ukradena vatrogasna oprema.

"Prilikom intervencije u naselju Pribislavec u Međimurskoj županiji, vatrogasno vozilo je gađano kamenjem, a jedan vatrogasac je ozljeđen. U naselju Donje Vratno u Varaždinskoj županiji vatrogasci su spriječeni u gašenju požara, a s jednog vozila je ukradena oprema. Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje bilo kakav napad na građane i pripadnike žurnih službi, a osobito u ovim izuzetno zahtjevnim trenucima u kojima vatrogasci, osim svoje redovne djelatnosti, sudjeluju u provođenju mjera sa svrhom smanjenja širenja zaraze kao i u sanaciji posljedica potresa.

Priroda vatrogasnog posla je opasna s obzirom na ekstremne uvjete u kojima rade, no nedopustivo je da doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti upravo oni brinu! Pozivamo vatrogasce da i dalje nastave savjesno obavljati svoj posao, a sve napade na osobe ili opremu prijave nadležnim policijskim postajama.

Ozljeđenom vatrogascu želimo što brži oporavak i povratak na dužnost." piše u prioćenju Hrvatske vatrogasne zajednice.

Komentari