Hrvatska za vladavine HDZ-a izgubila jedan državni proračun

Objavljeno: 21.02.2011. 09:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Politička korupcija glavni je razlog visoke stope nezaposlenosti u Hrvatskoj, a Vlada ima pogrešnu strategiju i nekompetentne ljude. U socijal-demokratskoj viziji mi kažemo da je kvalitetan život onaj u kojem je čovjek slobodan, a najveća ideja slobode je sloboda od straha. Hrvatska je danas slobodna zemlja ali neslobodnih ljudi.

Rekao je to Željko Jovanović, saborski zastupnik i predsjednik Antikorupcijskog vijeća Hrvatskoga sabora na tribini u četvrtak 17.veljače u Kučan Marofu, pod nazivom „Korupcija u državi“.

Jovanović u redovima vladajuće stranke, HDZ-a, vidi ljude koji su krivi za mnoge afere i za nestanak ogromnih količina novca koji je završio na tajnim računima kako stranke tako i pojedinaca.

- Šteta koja je nastala u Hrvatskoj takvim kriminalnim radnjama iznosi godišnje šest milijardi kuna - rekao je navodeći podatak Svjetske banke koji pokazuje da je Hrvatska za vladavine HDZ-a izgubila cijeli jedan državni proračun.

- Jedini pravi lijek u borbi protiv korupcije su pravomoćno osuđujuće presude - smatra Jovanović.

Jovanović smatra da treba oduzeti „prljavim novcem“ nezakonito stečenu imovinu ali i vlast stranci koja je financirala svoju kampanju tim istim novcem.

- Građanima treba pružiti šansu da izbori budu što prije i da oni odluče tko je pošten - zaključio je Jovanović.

Komentari