međimurska županija

Atletičar Branko Zorko gostovao na tribini 'Međimurske sportske legende'

Objavljeno: 03.11.2021. 20:12

Zadnja izmjena: 03.11.2021. 20:12

Povodom proglašenja Međimurja Europskom regijom sporta 2022. godine, studenti organiziraju tribine s najvećim međimurskim sportskim legendama.

Gost prve od četiri tribine bio je hrvatski atletičar Branko Zorko, osvajač prve međunarodne medalje za Hrvatsku, prve hrvatske medalje na svjetskom prvenstvu u atletskoj disciplini te peterostruki sudionik Olimpijskih igara.

Studenti u organizaciji tribina imaju pomoć Međimurske županije i Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije, čiji je tajnik Tomica Jakopec istaknuo kako su tribine nastavak sportske priče naziva "Čakovečke sportske legende", koju je pokrenula Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s Međimurskim veleučilištem Čakovec.

Kroz razgovor sudionici tribine saznali su kako i zašto je Branko Zorko započeo svoju karijeru u atletici te detalje o njegovim sportskim uspjesima i izazovima. - Mladim sportašima je samo nebo granica. Uz dobrog trenera i kontinuiran rad sve je moguće - poručio je za kraj Branko Zorko koji trenutno obnaša dužnost tajnika u Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije. Uključio se i u rad Atletskog kluba Križevci, u kojem je trenirao tijekom svoje karijere, a sada trenira grupu učenika od petog do osmog razreda. 

Komentari